Kategorier

Nakkefilet Med Chili

4-6 personer

1 kg nakkefilet
1 fed hvidløg
Salt, peber
4 spsk. frisk rosmarin eller 4 tsk. tørret

Pasta med chili og grøntsager:
½-1 chili efter smag
4 fed hvidløg
250 g champignon
1 stor rød peberfrugt, 160 g
250 g tynde grønne bønner
½ spsk. Olie
350 g tørret pasta fx tagliatelle
2 spsk. frisk rosmarin eller 2 tsk. tørret
Saucejævner
Salt
50 g friskost naturel 6%
3 dl bouillon eller afskummet sky fra steg

Skær hvidløget i tynde snitter og stik det ind i nakkefileten ved hjælp af en urtekniv. Gnid kødet med salt, peber og rosmarin. Stil det i en kold ovn ved 180 grader og steg det i 1½ – 2 timer, til det netop er gennemstegt. Bruges stegetermometer, skal centrumtempera-turen vise 75 grader. Lad kødet hvile tildækket i 20 min Skær chilien i tynde ringe. Fjern kerner, hvis retten ikke ønskes for stærk. Hak hvidløg fint. Skær champignonerne i skiver og peberfrugten i grove umage stykker. Halvér eventuelt bønnerne. Kog pastaen efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra. Opvarm olien på en stor pande/gryde. Svits alle grøntsagerne ved kraftig varme i 3-4 minutter under omrøring. Tilsæt rosmarin og bouillon og kog retten igennem under låg. Jævn med saucejævner og rør osten i. Smag til med salt. Bland pastaen med grøntsagerne.

Tilberedningstid: Ca. 2 ½ time

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.