Kategorier

Urtemarineret svinekam

12 personer

2-2½ kg svinekam uden svær
smør
salt
bouillon
citrontimian
koriander
persille

Marinade:
1 citron
½ flaske tør hvidvin
1 tsk peberkorn
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
4-5 kviste persille
2 kviste timian

Læg svinekammen i en kraftig plstikpose sammen med skiver af vasket citron, vin, snittet hvidløg og 2-3 spsk klippet friske urter. Læg posen i et fad i køleskabet 4-6 timer og vend posen et par gange. Afdryp stegen og læg den i en smurt bardepande. Brun den 20 minutter ved 225 grader, skru ned til 190-200 grader og drys salt på stegen. Tilsæt marinaden og 2-3 dl bouillon, steg ca 1 time og dryp stegen flere gange. Lad den hvile 20-30 minutter løst tildækket og drys friskklippede krydderurter på. Si stegeskyen og kog den ind til et par dl. Skær stegen i ret tynde skiver og hæld skyen over. Server med brød. S´vinekammen kan steges i forvejen, afkøles og lunes kort før serveringen et kvartets tid ved 160-170 grader.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>