Kategorier

Rismousse med kold appelsinsauce

10 personer

Desserten kan tilberedes dagen før serveringen. Den kan også tilberedes i én stor skål i stedet for 10 portionsskåle.

1 vanillestang
6 dl sødmælk
75 g grødris (ca. 1 dl)
3 blade husblas
3 spsk sukker
75 g smuttede, hakkede mandler
¼ liter piskefløde

Kold appelsinsauce:
4 appelsiner (ca. 900 g)
3 spsk sukker

Flæk vanillestangen på langs. Hæld mælken i en tykbundet gryde. Tilsæt ris og den flækkede vanillestang. Læg tætsluttende låg gryden. Skru op på den højeste indstilling. Når mælken begynder at perle i kanten, skru ned til den lavest mulige indstilling for viderekogning. Kog grøden, stadig under låg, i ca. 33 min. Rør jævnligt i grøden. Sluk – og lad retten stå ved eftervarmen i ca. 5 min. Sæt husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Tag vanillestangen op af grøden. Træk den udblødte husblas op af vandet, med det vand der følger med, og rør den i den varme grød. Rør sukker og mandler i og stil grøden til afkøling. Pisk fløden til skum og vend det i grøden. Smag desserten til. Skyl 10 portionsforme, fx. alu-forme (a ca. 1 dl), med koldt vand og fordel rismoussen heri. Stil formene tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.

Kold appelsinsauce: Skær 3 tynde midterskiver af den ene appelsin og skær skiverne i mindre stykker. Pres saften af resten af appelsinerne (ca. 3 1/2 dl). Bring saft, sukker og appelsinstykker i kog i en gryde. Kog ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Tag appelsinstykkerne op og kog videre i ca. 5 min., eller til der er ca. 2 dl appelsinsauce tilbage. Smag til og læg appelsinstykkerne tilbage i saucen. Lad appelsinsaucen køle af.

Servering: Dyp formene et kort øjeblik i varmt vand og vend rismoussen ud på 10 portionstallerkner. Anret appelsinstykkerne og lidt sauce på hver tallerken. Server resten af appelsinsaucen i en skål ved siden af.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.