6 personer
¾ liter mælk
1 stang kanel
1 spsk vanillesukker
½ citron, reven skal af
1 dl grødris
3 spsk sukker
2 æg
1½ dl rosiner
salt
2 dl rasp
50 g smør til stegning
Bring mælken i kog i en gryde med kanel og citronskal. Hæld risene i, læg låg på og stil gryden i ovnen ved 150° i en time.
Tag gryden ud af ovnen og fjern kanelstangen. Pisk sukker, vanillesukker og æg sammen i en skål og rør det i den varme grød sammen med lidt salt og rosiner. Læg et stykke bagepapir, smurt med olie, på en bageplade. Smør risengrøden ud i et 2 cm tykt lag på papiret. Lad det køle og stivne. Skær grøden i firkanter, der vendes i rasp og steges i smør på en pande, ca. 5 minutter på hver side.
Servering: Risklatterne serveres varme med tyttebærkompot.