Kategorier

Tærte med chokolademousse

Dej:
100 g mandler
2 bittre mandler
200 g marcipan
2 æg
reven skal af 1 appelsin

Chokolademousse:
250 g god mørk chokolade
3 dl piskefløde
2 spsk flormelis
2 æggeblommer

Mal mandlerne samt de 2 bittre i en kværn eller blender. Smuldr marcipan i og tilsæt æg samt appelsinskal. Rør det hele til en jævn dej. Beklæd en rund form med bagepapir. Hæld mandeldejen i og bag bunden ved 200 grader på midterste rille i ca 20 min. Lad den køle. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i en skål. Lad chokoladen smelte i vandbad. Pisk fløden stiv. Pisk flormelis og æg sammen og rør det i flødeskummet. Rør til sidste den smeltede chokolade i. Tag mandelbunden op af formen. Beklæd formen med plastfolie og læg bunden tilbage i formen. Bred chokolademousseen over bunden og dæk med plastfolie. Stil den i køleskabet i ca 6 timer. Tag tærten ud ½ time før serveringen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.