Kategorier

Cappucino-mousse

4 personer

2½ dl sødmælk
½ flækket stang vanille
1 knsp kanel
1 knsp stødt muskat
3 blade husblas
2 breve espresso-kaffe
2 æggeblommer, vægtklasse 2
1 dl sukker
2½ dl piskefløde

Pynt:
4-6 spsk groftrevet/høvlet mørk chokolade
evt. lidt mynteblade

Læg husblasen i blød i rigeligt koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker til æggesnaps. Kog mælk, vanille, kanel og muskat i 5 minutter, fjern vanillen. Tilsæt espresso-kaffepulver. Vrid husblasen op af vandet og kom den i gryden. Pisk lidt efter lidt godt halvdelen af mælkeblandingen i skålen med æggesnaps. Kom blandingen tilbage i gryden og lad cremen varme igennem og tykne let under omhyggelig omrøring med en grydeske – men uden at koge. Hæld cremen i en skål og lad den køle af, til den begynder at stivne. Stil evt. skålen i en balje med vand og isklumper eller et fryseelement. Eller stil den i køleskabet. Rør i den af og til. Pisk fløden stiv og vend den i den afkølede creme. Fordel moussen i 4 portionsglas eller kom den i en skål. Der bliver ca. ¾ liter. Stil moussen tildækket i køleskab til servering. Drys med chokolade og pynt evt. med mynteblade.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.