4 personer
500 g økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
1 pose (125 g) kogte løse ris
1 stk finthakket rød chili
2 dl væde fra risene / skummetmælk
2 tsk salt
Fremgangsmåde:
Risen koger som anvist på pakningen. Den optøede grønkål varmes enten i væden fra den kogte ris eller i skummetmælk, bland chili og ris i grønkålsmassen. Tilsæt salt og evt. lidt mere væde, så massen bliver mere lind.
Serveringsforslag:
Hovedret:
Risengrøn med fiskefrikadeller, rugbrød, rødbeder og let remoulade. Eller prøv wok-gryde bestående af kalkun strimler, svitsede løg, champignon og tomater.
Frokostret/forret:
Risengrøn med f.eks. små frikadeller/bøf eller stegt fisk samt lyst brød.
Vegetarret:
Risengrøn med små kogte blomkålsbuketter, bønner og rugbrød/baguettes.
Portionsfakta og energifordeling i procenter | ||
Risengrøn til èn person samt 2 fiskefrikadeller (ca. 150 g), 3 skiver rødbede, 1 skive groft rugbrød og 1 spsk. let remoulade. | ||
Energifordeling pr. 100 gr | Uden tilbehør | Med tilbehør |
kJ / kcal: | - | 2.215/528 |
Protein: | 20 % | 18 % |
Kulhydrat: | 71 % | 57 % |
Fedt: | 9 % | 25 % |
Opskriften er sponsoreret af Sønderjydsk Kål