Kategorier

Rejecremerand

12 personer

600-800 g pillede rejer
2 citroner
salt
citronpeber
2 citroner
dild
10 blade husblas
2 dl tør hvidvin
½ liter piskefløde
1 salathoved

Eventuelle frosne rejer optøes i en sigte eller i indpakningen i køleskab. De skal ikke skylles, men når de er godt afdryppede, lægges de i en skål med et lille drys salt og saft af ½ citron. Vend rejerne rundt i skålen, dæk med plstfolie og sæt skålen koldt et par timer. Læg husblas 15 minutter i koldt vand. Pisk fløden halvstiv. Smelt husbvlas over meget svag varme, rør hvidvin i og pisk væsken i fløden. Smag til med salt, citronpeber og citronsaft. Tag rejer fra til pynt, hak resten groft og vend dem i fløden sammen med fintklippet dild. Skyld 2 randforme med koldt vand og fyld rejecremen i. Dæk med plstfolie og sæt randene i køleskab natten over. Kør en tynd kniv rundt langs kanten, dyb formene kort i varmt vand og vend randene ud på fade. Fyld dem med skyllede salatblade og pynt med hele rejer og evt. citronskiver. Serveres med brød.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.