Kategorier

Pie med dejlig citronfyld

Dej:
3 dl hvedemel
125 g smeltet smør
2 spsk vand

Fyld:
200 g mager creme fraiche
1 dl sukker
1 tsk vanillesukker
reven skal af 1 citron
½-1 dl mandler
4 æg

Hæld hvedemelet i en skål. Tilsæt smeltet afkølet smør og vand og arbejd dejen sammen med en træske. Tryk dejen ud i en pieform, ca 24 cm i diameter, form kanten jævnt og prik dejen med en gaffel. Lad den stå koldt i 20-30 min. Bages ved 200 grader på nederste rille i ca 10 min, så bunden bliver forbagt uden at få farve. Bland creme fraiche, sukker, vanillesukker og citronskal. Kog mandlerne i 30 sek, hæld koldt vand på dem og smut dem. Hak dem meget fint og kom dem i creme fraiche- blandingen. Del æggene, kom æggeblommerne i blandingen og rør godt rundt. Pisk æggehviderne til hårdt skum. Vend skummet i blandingen med store tag, så ikke al luften forsvinder. Hæld massen i formen og bag pien ved 150 grader i ca 30 min. Servér den lunken eller kold.

Tips: Du får mere fyldig smag, hvis du brugere en federe creme fraiche.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.