Kategorier

Pebersauce [Poivrade]

Sauce 4 personer

1 spsk olivenolie
1 lille løg
1 lille gulrod
1 persillekvist
1 laurbærblad
4 spsk rødvin
2 spsk vineddike
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
½ l kraftig bouillon
1 spsk sorte peberkorn – knuste
Salt

Ophed olien i en kasserolle. Tilsæt det hakkede løg, guleroden i tern og krydderurterne og svits i ca. fem minutter – uden at brune. Tilsæt vin og vineddike og kog kasserollen ind til omkring halvdelen. Sæt kasserollen til side. Smelt smørret i en anden kasserolle og rør melet gradvis i. Når det har taget farve, tilsættes indholdet fra den første kasserolle og saucén koger nu en halv times tid. Tisæt så de knuste peberkorn. Si saucén efter ca. en halv time. Skyl kasserollen og småkog saucén til den ønskede konsistens er nået.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.