Kategorier

Kartoffelsuppe

(4 personer)

3 porrer
25 g smør
1/4 kg kartofler
1 l bouillon
1/4 l mælk
½ dl fløde 13
salt og hvid peber

Gratinering:
2 skiver daggammelt brød uden skorpe
1 spsk. smør

De rensede porrer og skrællede kartofler skæres i tynde skiver.
Porrerne dampes et par minutter i smørret i en gryde, hvorefter kartoflerne og bouillonen tilsættes, og det hele koges, til kartoflerne er meget møre – ca. 10-15 min.
Suppen pureres eller blendes fint og hældes tilbage i gryden, hvor mælk og piskefløde tilsættes. Det hele gives et opkog, og suppen smages til med salt og hvid peber.
Brødet skæres i tern og ristes i smørret og serveres sammen med suppen.
Energiindhold: 5311 kJ

Energifordeling: 34% Protein, 10% Fedt, 56% Kulhydrat

Tilberedningstid: 50 min.

Kilde: Forbrugerrådet: Kartofler gennem århundreder.

Af Ernærings- og Husholdningsøkonom Karin Andresen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.