Kategorier

Pot-au-feu (fransk landsuppe)

Supper, oksekød 6 personer

1 kg oksekød
Vand eller bouillon
Salt
Peber
3 porrer
1 stort løg
2 gulerødder
1 lille selleri
Persille
1 laurbærblad
1 kvist timian
2 selleriblade
1 skive okseskank
 
Oksekødet skæres i mindre stykker og dækkes i en gryde med vand eller bouillon. Suppen bringes langsomt i kog. Den skummes omhyggeligt, inden urter og krydderbuket kommes i. Når suppen igen koger skummes endnu en gang, og der skrues ned til mindst mulig varme, så suppen blot simrer. Urterne tages op, efterhånden som de bliver møre. Suppen koger videre, til kødet er mørt, og om nødvendigt spædes af og til med bouillon. Kødet tages op, og suppen skummes for fedt. Ved serveringen anrettes suppen i en terrin. Kød og grøntsager udskæres og anrettes på et fad. Serveres med tomat- eller peberrodssauce. Som tilbehør høvlet peberrod, agurk, pickles, flütes eller ristet brød.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.