Kategorier

Ovnbagt sejfilet med porre

4 personer

4-8 pæne stykker sejfilet, ca. 700 g
olie til pensling
4 spsk blå birkes
3-4 snittede porrer
2 spsk olie
salt og peber
2 dl fiskefond eller bouillon

Glacerede rødløg:
200 g snittede rødløg
2 spsk olie
1 spsk sukker
2 spsk Balsamico-eddike

Skyl fiskene og dup dem tør med køkkenrulle. Pensl med olie og drys med birkes. Rist porrerne i olie, drys dem salt og peber, og kom porrerne i et ovnfast fad. Læg fiskene ovenpå. Rist rødløgene i olie på panden. Drys med sukker. Lad det smelte og karamelisere. Kog igennem med Balsamico-eddike. Fordel løgene på midten af fiskestykkerne. Hæld fiskefond ved, dæk fadet med folie og stil det i ovnen ved 200C ca. 7 min. før servering.

Tip: Retten kan tilberedes mange timer før servering.

Serveres med godt brød.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.