Kategorier

Stegt fjæsing med dampet porre

4 personer

fjæsingfilet med skind ca. 150 gr. pr. person
8 slikporrer
1 citron
muskatnød
30 g mandler, gerne de buttede spanske Marcona-mandler
1 spsk kapers
olivenolie
salt og peber

Skær noget af den grønne top af porrerne og skær roddelen af. Skær to snit dybt ned i porrerne fra toppen af. Skyl dem grundigt i en skål fyldt med vand. Gem det grønne til et andet formål. Kom porrerne i en gryde med 1 spsk smør og ½ dl vand og lidt timian. Krydr med salt og peber, lidt reven muskatnød og fintreven skal af 1/3 citron. Kom låg på, bring indholdet i kog og skru så lidt ned for varmen. Damp porrerne 8-10 minutter til de er så møre at en kniv netop kan glide ind og ud uden betydelig modstand.
Rist mandlerne letgyldne på en tørre pande. Hak dem. Hak kapers.
Steg fjæsingfileterne i olivenolie på skindsiden således at bliver sprøde på denne side, samtidig med at varmen trænger igennem, hvilket giver sig til kende ved at fileternes kødside begynder at ændre farve fra glasklar til let mælkehvid. Krydr med salt og peber undervejs.
Tag fiskene af panden læg dem med kødsiden nedad på en ren tallerken, dæk let til med alufolie og lad dem trække færdige et par minutter. Hæld imens saften fra porrerne over i en lille gryde. Fisken smider saft mens den trækker. Kom det ved. Kom mandler og kapers i gryden. Spæd evt. med lidt ekstra olivenolie og citronsaft. Smag til og server straks til fjæsing og porrer.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.