4 personer
500-600 g sildefileter (friske eller frosne)
saft fra ½ citron eller lime
olie til at smøre folie
salt og peber
3-4 gulerødder (ca. 350 g)
1-2 porrer (ca. 250 g)
3 dl vand
½ tsk salt
1½ tsk sukker
1 dl mælk
2 spsk mel
250 g grønærter
lidt hakket persille
Tilbehør:
kartofler
Dup sildefileterne tørre, drys dem med peber, og dryp med lidt lime- eller citronsaft. Læg sildene med skindsiden opad på et stykke folie, der er penslet med en anelse olie.
Gør grøntsagerne i stand, skær gulerødderne i terninger og porren i tynde ringe. Kog gulerod og porre 5 min. i 3 dl vand med salt og sukker. Tænd for grillen.
Rør mel og mælk sammen, og hæld det sammen med grøntsagerne. Rør godt, og tilsæt ærterne, når det tykner. Rør af og til, mens sildene grilles.
Grill sildene ca. 5 min., eller til de er gennemstegte. Smag urterne til, drys med persille, og serv’er sammen med sild og kartofler.
Tip: Grill evt. en rigtig stor portion sild og læg overskuddet i eddike, så har I enten aftensmad til dagen efter eller en god frokostret. 2 dl eddike og 1/2 dl vand gives et opkog med 4 spsk sukker, 2 laurbærblade, 8 peberkorn og 1 spsk finthakket løg. Hæld den afkølede lage over sildene. Inden servering lægges løgringe over.
Tip: Retten kan varieres med andre grøntsager, f.eks. 100 g fennikel i terninger i stedet for ærter.
Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Sovsen, Jensen!”, 1995 – Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare