Fisk 4 personer
4 skiver torsk
2 løg
Salt – friskkværnet peber
75 g pulveriseret havregryn
60 g smør
1 stor gulerod eller pastinak
1 spsk fines herbes
Fumet’et:
Fiskelevninger
1 løg
1 gulerod
1 suppevisk – bouquet garni
1 knivspids pulveriseret safran
Kom fumet’ens ingredienser i en kasserolle og kog i en halv time. Skum af et par gange. Del det ene løg og gnid fiskestykkerne grundigt med stykkerne. Krydr med salt og peber og dæk fiskestykkerne med så tykt et lag havremel som muligt. Steg fisken gylden i smør, men uden at gennemstege. Anbring fisken i et ildfast fad. Hak begge løg, skær guleroden eller pastinakken i skiver. Svits grønsagerne på panden og fordel dem omkring fisken. Drys de klippede krydderurter over. Si fumet’en der er gylden af safran, og hæld den over fisken. Læg låg eller folie over og anbring det ildfaste fad i den forvarmet ovn ved 180°. Servér med kogte kartofler.
Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag. John Erik Hansen 05-03-1996.