Kategorier

Ostefondue

300 g cheddar eller emmentaler-ost
300 g gruyére-ost
1 fed hvidløg
4 dl tør hvidvin
sort peber
reven muskatnød
1 spsk maizena
hvidt madbrød i små tern

Riv osten på den grove side af råkostjernet. Gnid indersiden af en tykbundet gryde (gerne af keramik) eller en fonduegryde med et overskåret hvidløg.
Varm vinen over svag varme i gryden, tilsæt osten og rør forsigtigt til osten er smeltet. Krydr med peber og reven muskatnød.
Rør maizenaen ud i lidt vand, hæld blandingen i ostemassen og varm det op til det begynder at boble ude i kanten. Stilles på et spritapparat midt på bordet. Dyp de små brødterninger i ostemassen.
Ostemassen kan smages til med kirsch eller brændevin. Man kan også dyppe grønsager i fonduen, f.eks. stykker af røde og grønne peberfrugter.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>