Fondue – Personer: 4
750 g små faste kartofler
salt
1 tsk kommen
50 g spegeskinke
1 spsk olie
450 g emmentaler
150 g flødeost med urter
3 dl hvidvin
2 tsk citronsaft
2 tsk mejsstivelse
groftkværnet hvid peber
reven muskatnød
Skrub kartoflerne under koldt rindende vand. Kom dem i en gryde med lidt vand, salt og kommen og kog dem møre under låg i 20 min.
Skær skinken i meget små terninger og svits dem i en gryde olie. Riv Emmentaleren groft. Bland skinke og flødeost i en fonduegryde. Tilsæt hvidvin og citronsaft og bring det i kog.
Kom osten i lidt ad gangen og rør i “ottetaller”, mens osten smelter. Rør mejsstivelsen ud i 2 spsk. koldt vand og hæld denne jævning i ostemassen. Lad det koge op og krydr med peber og muskat.
Kartoflerne kan serveres med eller uden skræl. Ved bordet skæres kartoflerne i halve eller kvarte og dyppe i ostefonduen.
Tip: Til denne fondue smager det godt med Peberfrugtsalat med spirer, piskles, sylte agurker, ikke for søde, lø eller rødvin.
Tilberedningstid: Ca. 1 time
Kilde: Christian Phillip, 01 Oct 93