(8 personer)
400 g gruyere ost
400 g emmentalerost
5 dl tør hvidvin
2 tsk citronsaft
4-5 tsk kartoffelmel
1-2 fed hvidløg
Friskkværnet peber
1 stort flute
500 g letrøget skinke
500 g hvidløgsmarineret culotte
1 glas cornichons (salt agurker)
Riv osten groft.
Hæld hvidvin og citronsaft i en tykbundet gryde og tilsæt osten lidt ad gangen, under konstant omrøring og ved svag varme. Rør omhyggeligt imellem hver osteportion. Rør til ostemassen er glat og lige netop kommet i kog.
Tag gryden fra varmen og rør kartoffelmel i. Smag til med krydderier.
Hæld den varme ostemasse over i en fonduegryde. Hold ostemassen akkurat, så varm, at den knap når kogepunktet.
Dyp små stykker af flute i den varme ostemasse, og spis dem med tynde skiver af skinke og hvidløgsmarineret culotte, samt de små salt agurker.