Kategorier

Osso buco

4 tykke skiver kalveskankmel
salt og peber
2 spsk olivenolie
2 spsk smør
2 fed hvidløg
1 lille løg
1 dl kogende vand eller bouillon
1 dl tør hvidvin
3 spsk koncentreret tomatpure
1 ansjosfilet
1 bdt. persille
½ reven citronskal

Skankeskiverne skal være omkring 5 cm tykke. Skyl skiverne og tør dem grundigt og vend dem i mel med salt og frisk kværnet sort peber. Løg pilles og hakkes fint. Hvidløgsfeddene pilles, og det ene hakkes fint.
Brun kødskiverne godt på begge sider i en blanding af smør og olie, enten i en sauterpande eller en bred, forholdsvis flad gryde. Tilsæt så det hele hvidløgsfed og det hakkede løg, rør tomatpureen i og hæld kogende vand eller bouillon samt hvidvin ved. Læg låg på og lad retten snurre for sagte varme i 1 ½ time.
Imens hakkes ansjosfileten fint. Og når kogetiden er omme, røres den i sammen med det finthakkede hvidløg. Rør godt rundt, varm retten igennem og smag om der eventuelt skal lidt mere salt og peber i. Persillen skylles, rystes tør og hakkes fint. Lige inden serveringen drysses retten med hakket persille og revet citronskal.
Safranris passer fint til.

Opskriften er indsendt af Brian og Jeanette

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.