Kategorier

Hvidløgsbrød med ost

Forret, sandwich, koldt bord, smørrebrød – 4 personer

1 kort flüte
2 fed hvidløg, knust
1 spsk hakket purløg
1 tsk citronsaft
4 skiver kogt skinke
125 g blødt smør
1 spsk hakket persille
1 spsk kørvel
90 g cheddarost, revet
friske urter til pynt.

Forvarm ovnen til 190°.

Skær flüten i 4 stykker og skær 4 hak i hvert af stykkerne, men uden at skære igennem.

Bland smøret med hvidløg, urter, citronsaft og halvdelen af osten i en skål og rør det godt sammen.

Fordel blandingen mellem hver brøvskive og på hver skæreflade. Gem lidt til at lægge ovenpå.

Skær skinke stykkerne i kvarte, og fold dem, fordel dem mellem brødskiverne. Læg de hele brødstykker på hvert sit stykke aluminumsfoile og smør dem med resten af smørblandingen. Pak folien fuldstædnig sammen om flüten.

Bag den i 15 minuter, hvorpå folien pakkes op, så brødet kommer til syne. Drys brødet med resten af osten. Bag den yderligere i ca. 6 min, til osten er smeltet, og brødet er sprøgt.

Serveres rygende varmt pyntet med friske krydderurter.

Variationer: Brug hvidløgspølse eller salami i stedet for skinke. Eller variér ostesorten efter behag.

Kilde: Kim Lykkegaard

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.