Kategorier

Vestindisk gryde

4 personer

2 Løg
2-3 fed Hvidløg
2 spsk. Olie
400 g hakket oksekød
5 tomater (eller 1 ds. Flåede)
2 peberfrugter
1 syrligt æble
lidt cayennepeber
paprika
timian
nelliker
salt
1 tsk. Citronskal
3 dl. Bouillon
2 faste bananer
ca. 500 g smuttede mandler
 
En dejlig krydret ret, som man drøjer med bananer. Man behøver ikke yderligere tilbehør, men den smager godt med ris til.

1. pil løg og hvidløg og hak dem fint. Svits dem klare i varm olie.

2. Kom det hakkede kød i, og lad det brune. Rør rundt i det med en gaffel, så det skiller.

3. Skold tomaterne og flå dem. Tag kernerne ud af peberfrugterne. Skræl æblet. Hak tomater, peberfrugt, og æblet fint, og kom det i gryden. Lad det småsnurre et øjeblik. Krydr og tilsæt citronskal.

4. Varm bouillonen op og kom det ved. Lad retten småkoge ca. 15 min. Tag citronskallen op. smag til.

5. Skræl bananerne og skær dem i skiver. Kom bananer og mandler i retten. Varm op og server.

Kilde: Elisabeth rasmussen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>