Kategorier

Osso Buco – på en anden måde

4 personer

4 skiver skank, ca. 2 cm. tykke
3 spsk mel
groft dsalt og peber
20 g fedtstof
2 dl rødvin
1 kvist rosmarin (1 spsk tørret)
1 kvist salvie (1 spsk tørret)
250 g små løg
1 dåse flåede tomater

Tilbehør:
løse ris
ærter
svampe
ristet rugbrød til marven

Rids kødet i kanten hele vejen rundt. Vend hver skive i mel med salt og peber. Smelt fedstoffet i en dyb pande eller en gryde. Brun kødet. Hæld rødvin ved. Kom rosmarin og salvie ved. Lad det småstege under låg til kødet let løsner sig fra benet, 1½ – 2 timer. Rens de små løg og kom dem i panden eller gryden til kødet sammen med tomaterne ca. ½ time før kødet er færdigt. Brug kun en passende del af væden fra tomaterne. Kog de løse ris og bland dem med sauterede ærter og svampe. Smag saucen til.

Servering: Server Osso Bucoen med risene. En god kraftig rødvin vil være fin at drikke hertil.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.