Kategorier

Marineret lammespid med ristede grøntsager

Grill, Lam, Græsk, Hovedretter – Personer: 4

500 g lammekød, kølle eller bov

Marinade:
½ dl olie
1 spsk citronsaft
1 tsk timian
1 laurbærblad
1 kvist rosmarin
salt og peber

Ristede Grøntsager:
4 tomater
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
3 løg
2 courgetter
1 aubergine
olie til stegning
salt og peber
1 drys rosmarin

Lammespid: Skær kødet i passende stykker. Bland olie med krydderier og hæld det over kødet. Lad det marinere ½ time. Vendes nu og da. Sættes på spid og steges på grillen 6-8 min. på hver side. Spiddene kan også steges under grillen i ovnen.

Ristede grøntsager: Rens grøntsagerne. Skær tomaterne i både, løg og peberfrugter i strimler og courgetterne i skiver. Flæk auberginen og skær den i skiver. Varm 3-4 spsk olie i en gryde til det begynder at ryge. Kom aubergine og courgetter i og svits dem nogle min., før resten af grøntsagerne kommes i. Rør om, drys med salt og peber og dæmp varmen. Lad grøntsagerne stege 10-12 min., rør nu og da.

Kilde: Stine Hansen, 08 Jul 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.