Kategorier

Osso Buco in Bianco

4 personer

6 skiver okseskank i ca. 4 cm. tykkelse
ca. 50 g mel
havsalt, friskkværnet peber
50-75 g smør
1 spsk olivenolie
2-3 hakkede rødløg
4 stilke grofthakket fennikel
1 bdt. hakkede forårsløg
2 fed finthakket hvidløg
6 afdryppede ansjosfileter
ca. 3½ dl tør hvidvin

Cremolata:
fintreven skal af 2 usprøjtede citroner
1-2 fed finthakket hvidløg
ca. ½ dl finthakket persille

Vend kødstykkerne i mel, krydret med salt og peber.
Brunes på begge sider i en gryde eller på en pande.
Tag kødstykkerne op, læg dem i et ovnfast fad og hæld fedtstoffet fra.
Tilsæt hvidløg samt ansjoser, hæld vin ved og lad det koge et par minutter.
Fordel grønsagerne med væde over kødet, dæk det med et tætsluttende låg og lad retten simre færdig i ovnen på 150 grader, ca. 2 ½ time – eller til kødet er så mørt, at det falder fra benene.
Bland alle ingredienserne til cremolataen og drys den over retten lige før serveringen.

Kilde: Løvbjerg

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.