Grill, Lam, Græsk, Hovedretter – Personer: 4
500 g lammekød, kølle eller bov
Marinade:
½ dl olie
1 spsk citronsaft
1 tsk timian
1 laurbærblad
1 kvist rosmarin
salt og peber
Ristede Grøntsager:
4 tomater
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
3 løg
2 courgetter
1 aubergine
olie til stegning
salt og peber
1 drys rosmarin
Lammespid: Skær kødet i passende stykker. Bland olie med krydderier og hæld det over kødet. Lad det marinere ½ time. Vendes nu og da. Sættes på spid og steges på grillen 6-8 min. på hver side. Spiddene kan også steges under grillen i ovnen.
Ristede grøntsager: Rens grøntsagerne. Skær tomaterne i både, løg og peberfrugter i strimler og courgetterne i skiver. Flæk auberginen og skær den i skiver. Varm 3-4 spsk olie i en gryde til det begynder at ryge. Kom aubergine og courgetter i og svits dem nogle min., før resten af grøntsagerne kommes i. Rør om, drys med salt og peber og dæmp varmen. Lad grøntsagerne stege 10-12 min., rør nu og da.
Kilde: Stine Hansen, 08 Jul 93