125 g smør
350 g sukker
4 æg
500 g mel
4 strøgne tsk bagepulver
5 spsk kakao
3 tsk vanillesukker
ca. 1-1½ dl mælk
1½ dl kogende , stærk kaffe
Smørcreme:
125 g flormelis
150 g smør
3 spsk kakao
2 små æg
Glasur:
200 g flormelis
3 spsk kakao
3 spsk kogende vand
Men du kan også spare kakaoen til glasuren og anvende en lys glasur af 250 g flormelis, lidt vin, rom eller appelsinsaft
Smørret piskes blødet med sukker heri de hele æg. Bland kakao og melet med bagepulver samt vanillesukker skal røres i med en ske sammen med mælk og den kogende kaffe. Dejen fordeles i en meget velsmurt bradepande, ca. 35×25 cm, og bager på nederster rille ved 200 grader i 45-50 minutter. Afsvaler. Tages ud af bradepanden, det er nemmest at vende den omvendt ud. Når kagen er kold, flækkes den og lægges sammen med den sammenpiskede cgokoladesmørcreme, trykkes godt sammen og stilles koldt. Overtrækkes med glasur og kan pyntes, hvis de vil, med hakkede mandler eller også med kokosmel. Kagen kan fryses- uden glasur, men gerne med smørcreme.