Kategorier

Chokoladekage med valnødder

150 g mørk chokolade
100 g valnødder
150 g hvedemel
½ tsk kanel
1 stk revet citronskal
5 æg
150 g smør/margarine
200 g sukker
2 plader chokolade
1 spsk appelsinjuice
200 g marcipan
flormelis til udrulning
100 g lys chokolade
150 g flormelis
2 spsk vand
1 spsk kakao
4 skiver kandiseret appelsin
16 halve valnøddekerner

Hak chokoladen
Mal nødderne
Bland nødder, chokolade, mel, kanel og citronskal
Skil æggene
Smelt smørret
Pisk hvider med 50 g sukker og blommer med 150 g sukker
Pisk 1/3 hvide i æggene, så melet og smeltet smør
Bland resten af hviderne forsigtigt i til slut
Hæld dejen i en godt smurt form
Bag kagen ved 175 grader i ca. 45 min
Afkøl kagen i formen natten over
Tag kagen ud af formen, og del den i 3
Smør glasur på bundene, og læg kagen sammen
Rul marcipanen ud til ca. 30 cm.
Læg den på kagen og glat ud i siderne
Bland chokolade og glasur over vandbad
Fordel glasuren over kagen
Pynt med kandiserede appelsiner og valnødder

Kilde: Jette Larsen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.