Dej:
150 g smør
4 spsk sukker
3 ½ dl hvedemel
1 æg
Fyld:
150 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
2 tsk vanillesukker
1 æg
3 spsk sukker
1 l friske hindbær
Skær fedtstoffet i stykker og kom det sammen med sukker, hvedemel og 1 æg i en køkkenmaskine. Kør det til en smidig dej. Arbejd dejen yderligere sammen med hånden og lad den stå koldt i mindst 20 min. Rul dejen ud på bagepapir til 2 store, runde bunde, ca 23 cm i diameter. Læg dem på plader, prik dem med en gaffel og bag dem ved 175 grader på nederste rille i ca 20 min. Lad dem køle og træk derefter forsigtigt papiret af. Smelt chokoladen i vandbad, pensl bundene med den og lad den stivne. Pisk fløden stiv og tilsæt vanillesukker. Del det andet æg og pisk blommen i fløden. Læg den ene bund på et fad, bred fløden over og drys med sukker. Dæk fløden med hindbær, men gem 10-15 til garnering. Læg den anden bund på med chokoladen opad og tryk den let til. Garner med de resterende hindbær og lad tærten stå koldt mindst 30 min.