Kategorier

Mørdejstærte med Hindbær

Dej:
150 g smør
4 spsk sukker
3 ½ dl hvedemel
1 æg

Fyld:
150 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
2 tsk vanillesukker
1 æg
3 spsk sukker
1 l friske hindbær

Skær fedtstoffet i stykker og kom det sammen med sukker, hvedemel og 1 æg i en køkkenmaskine. Kør det til en smidig dej. Arbejd dejen yderligere sammen med hånden og lad den stå koldt i mindst 20 min. Rul dejen ud på bagepapir til 2 store, runde bunde, ca 23 cm i diameter. Læg dem på plader, prik dem med en gaffel og bag dem ved 175 grader på nederste rille i ca 20 min. Lad dem køle og træk derefter forsigtigt papiret af. Smelt chokoladen i vandbad, pensl bundene med den og lad den stivne. Pisk fløden stiv og tilsæt vanillesukker. Del det andet æg og pisk blommen i fløden. Læg den ene bund på et fad, bred fløden over og drys med sukker. Dæk fløden med hindbær, men gem 10-15 til garnering. Læg den anden bund på med chokoladen opad og tryk den let til. Garner med de resterende hindbær og lad tærten stå koldt mindst 30 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.