Kategorier

Moussaka

¾ kg skrællede kartofler

2 spsk olie
2 hk. løg
2 fed hvidløg
500 g hk. oksekød
1 ds. tomater (250 g)
2 spsk kon. tomatpuré
2 spsk hakket persille
½ tsk oregano
1 dl bouillon
1 tsk salt
peber

2 ½ dl mælk
2 spsk mel
15 g dulle
1 tsk salt
¼ tsk muskat
2 dl reven ost

2 æg
4 spsk parmesanost

Kartoflerne skæres i skiver og fordeles i ovnfast fad. Løg og hvidløg svitses i olien, kødet tilsættes. Når kødet har delt sig, tilsættes resten.
Mel og mælk koges igennem. Resten tilsættes og varmes indtil osten er smeltet. Tages af varmen og æggene piskes i saucen, der fordeles over kødet. Drysses med parmesanost og sættes nederst i kold ovn, ca. 50 min ved 180°.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.