Kategorier

Cremet risotto med parmesanost og svampe

(4 personer)

200 g risottoris (Arborio)
1 spsk. olivenolie
5 stk. skalotteløg
3 fed hvidløg
4 dl halvtør hvidvin
250 g blandede svampe, eller champignon
15 g smør
50 g parmesanost
2 dl hønsebouillon
salt
peber

Fremgangsmåde:
Svampene steges i gryden med lidt olivenolie, risene kommes i,
og der omrøres til de er gyldne. Hvidvin tilsættes og koges helt væk
under omrøring. Hønsebouillon, hvidløg og skalotteløg tilsættes.

Det hele simrer til risene er næsten møre (der kan evt. tilsættes lidt vand).
Parmesanosten rives og tilsættes, der røres til osten er smeltet.

Til sidst smages risottoen til med lidt smør, salt og peber.
Smørret kan evt. undlades.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.