Kategorier

Mørbrad med flødesauce

1 svinemørbrad
persille
2 gulerødder
1 løg
salt og peber
ca. 1½ dl fløde
kulør
evt. 1 kraftterning

Fjern alt overflødigt fedt og sener fra mørbraden. Skær en lomme i den, der ca. er ¾ af dens bredde.
Fyld så hakket persille i den, (det kan evt. også være andre krydderurter man kan komme i, det er kun fantasien der kan sætte grænser) og bind den sammen med noget snor, så det ikke falder ud. Krydder derefter mørbraden med salt og peber.
Del gulerødderne i 8, og løget i 4 stykker, og kom det sammen med mørbraden på en pande med fedtstof, og brun den af på alle sider.
Læg derefter mørbraden i et ildfast fad, og kog panden af. Hæld så væden over mørbraden, og stil den i ovnen i ca. 30 – 45 min. alt efter hvor stor mørbraden er.
5 – 10 min. før den er færdig, tages den ud af ovnen, og væden sis fra, og kommes i en gryde. Mørbraden stilles igen i ovnen, med lidt vand i bunden. Kog fonden op, og tilsæt fløden. (Hvis der ikke er nok fond, kan der evt. tilsættes lidt vand og en kraftterning) Jævn saucen, og kom kulør i.
Tag mørbraden ud af ovnen, skær den i tykke skiver, og server.
Retten kan f.eks. nydes med haricots verts og kartofler.

Opskriften er indsendt af Ole Hansen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.