Kategorier

Burgerboller med birkes

(8 stk.)

1 tsk gær
3 dl lunkent vand
½ tsk honning
1 tsk salt
1 spsk olie
2 æggehvider
1 dl havregryn
100 g grahamsmel
ca. 300 g hvedemel
1 spsk yoghurt
birkes

Gæren udrøres i det lunkne vand. Honning, salt og olie tilsættes. Der tages ca.2 spsk æggehvide fra til pensling, resten piskes sammen, til det er let skummende og røres i væden. Havregryn og grahamsmel kommes i, og blandingen trækker 5-10 min.
Hvedemelet kommes i dejen lidt ad gangen og dejen æltes grundigt igennem, indtil den er blank og smidig. Hæver et lunt sted i 4-5 timer. Dejen æltes let igennem og formes til 8 lige store, lidt flade boller. Sættes på bageplade og efterhæver et lunt sted ca. 40 min.
De to spsk æggehvide piskes sammen med yoghurten, og bollerne pensles hermed. De drysses med birkes og sættes i 220º varm ovn, indtil de er gyldne ca. 20 min.
Fryse-egnede.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.