Kategorier

Mortens Valnødde boller

Bagværk – Personer: 12

6 dl Vand
1 kg Hvedemel (ca.)
200 g Fuldkorn hvedemel (ca.)
50 g Valnøddekerner
1 spsk Olie
50 g Gær
Æg (til pensling)
Knækkede rugkerner
Salt

Gær udrøres i vand+salt+olie Fuldkorns hvedmel tilsættes valnødder hakkes groft og tilsættes hvedemel tilsættes indtil dejen føles “rigtig”. Hæver i ½ time Dejen slåes ned og deles til ca. 16 boller som formes og efterhæver i ca 15 min. Pensles med æg og drysses med rugkerner.

Bages ved 225 grader i 20 min.

Kilde: Morten Andersen, 21 Oct 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>