1 kg islandske sild, gammeldags modnede
Lage:
5 dl eddike
5 dl sukker
15 hele nelliker
24 hel allehånde
1 spsk rød chili, tørret
2 stjerneanis
2 laurbær
1 spsk sorte peberkorn
1 løg i skiver
Sildefileterne skæres fra rygbenet. Bugbenene skæres fra. Skindet løsnes lidt i ryggen på sildefileterne og trækkes derefter af. Udvand sildefileterne et døgn i koldt vand.
Kog ingredienserne til lagen op, køl den af, hæld den over sildene, og lad dem så trække mindst 2 døgn. Sørg for at sildene er godt dækket af lagen.
NB: I stedet for islandske gammeldagsmodnede sild, kan bruges ferske sildefileter, der strøs med salt på skind- og kødsiden, og trækker køligt til næste dag. Saltet stryges så af, sildene udvande evt., hvorefter n er som ovenfor.
Kilde: Meyers Køkken