Kategorier

Marinerede sild

1 kg islandske sild, gammeldags modnede

Lage:
5 dl eddike
5 dl sukker
15 hele nelliker
24 hel allehånde
1 spsk rød chili, tørret
2 stjerneanis
2 laurbær
1 spsk sorte peberkorn
1 løg i skiver

Sildefileterne skæres fra rygbenet. Bugbenene skæres fra. Skindet løsnes lidt i ryggen på sildefileterne og trækkes derefter af. Udvand sildefileterne et døgn i koldt vand.

Kog ingredienserne til lagen op, køl den af, hæld den over sildene, og lad dem så trække mindst 2 døgn. Sørg for at sildene er godt dækket af lagen.

NB: I stedet for islandske gammeldagsmodnede sild, kan bruges ferske sildefileter, der strøs med salt på skind- og kødsiden, og trækker køligt til næste dag. Saltet stryges så af, sildene udvande evt., hvorefter n er som ovenfor.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>