Kategorier

Marinerede porrer

750 g tynde porrer
2 spsk olivenolie
salt
1 nip råsukker
1 tsk timian
¼ L grøntsagsbouillon
1 spsk mild frugteddike
50 g hk. hasselnøddekerner
½ bdt. hk. persille
1 bakke karse
peber

Porrerne skæres i ca. fingerlange stykker.
Olien varmes og porrestykkerne svitses let for jævn varme og under kraftig vending. Salt, sukker, timian og bouillon tilsættes, og det bringes i kog. Derefter skal porrerne trække i bouillonen i ca. 3 min. på slukket kogeplade. Eddiken tilsættes og porrerne marineres i bouillon i 3 timer, tildækket og ved stuetemperatur.
Karsebladene klippes af.
Porrerne drysses med nødder og krydderurter, og til sidst kværnes peber direkte over.
Servér med grovboller, groft kernebrød, eller kartofler.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>