Kategorier

Farserede porrer

4-6 porrer
500 g hk. svinesmåkød
4 spsk mel
1 spsk kartoffelmel
2 æg
2 dl danskvand eller mælk
1 lille revet løg
reven muskatnød
salt og peber
æg
rasp
75-100 g dulle

Bland kødet med mel og kartoffelmel. Kom æggene i og rør grundigt. Rør danskvand/mælk i. Krydr med revet løg, muskatnød, salt og peber. Lad farsen hvile på et køligt sted 1-2 timer.
Skyl og rens porrerne omhyggeligt og skær dem i 6 cm lange stykker. Kom porrerne i kogende, letsaltet vand og lad dem koge knap møre 3-5 min. Lad porrerne dryppe af og afkøle.
Drys lidt rasp på et stykke pergamentpapir. Bred lidt fars ud og læg et stykke porre på farsen. Saml farsen om porren. Vend rullen i rasp, derpå i æg og atter i rasp.
Smelt dullen gyldent og steg porrerne 5-6 min. på hver side.
Servér med smørdampede, kogte eller stuvede grønsager. Kogte kartofler eller kartoffelgratin er også godt tilbehør. Tomatsauce eller en sauce af porrevand og mælk/fløde kan også serveres til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.