Fisk, andet grønt 4 personer
Marinerede muslinger:
1 dåse muslinger naturel (250g)
2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
½ dl olie
2 spsk friskhakket persille
Artiskokbunde:
4 spsk cremefraiche 38%
½ tsk revet citronskal
1/4 tsk groft salt
Friskkværnet peber
4 artiskokbunde fra ds.
½ tsk revet citronskal
4 blade hovedsalat
50 g ufarvet kaviar
Pynt:
Dildkviste
Tilbehør:
Smørristede flüteskiver
Marinerede muslinger: Lad muslingerne dryppe af i en sigte. Pisk citronsaft, hvidløg, salt og pebersammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Tilsæt persille. Vend muslingerne i marinaden og stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Artiskokbunde: Smag cremefraiche til med citronskal, salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Lad artiskokbundene dryppe af i en sigte. Fordel cremefraichen på bundene og drys med citroskal.
Ved serveringen: Fordel salaten på 4 portionstallerkner og anret herpå muslinger med marinade, artiskokbunde og kaviar.
Tip: Skær evt. en meget tynd skive af artiskokbundende, så de ikke vælter