Kategorier

Margit og Georgy’s gullaschsuppe

(4 pers)

250 g skært oksekød
1 1/2 liter vand
salt
5 sorte peberkorn
2 løg
1 fed hvidløg
50 g røget flæsk
smør eller margarine
1 spsk edelsüss paprika
1 grøn peberfrugt
1 tomat
400 g kartofler

Til servering:
creme fraiche

Skær kødet i mundrette stykker. Kom kød, salt og peberkorn i vandet, og lad det koge til kødet er næsten færdigt. Pil og hak hvidløget. Skær flæsket i stykker og svits løg og flæsk i fedtstof på panden. Tilsæt paprika, rør rundt og lad det stege et minut. Kom det hele i suppegryden. Skær peberfrugten i strimler og tomaterne i små stykker. Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Kom alle grøntsagerne i suppen og lad den koge på lavt blus ca. 30 minutter. Serveres med creme fraiche.

Variation: I stedet for kartofler kan man bruge nudler. Ælt 1 æg sammen med lidt salt og så meget hvedemel, at det bliver en smidig dej. Kom små stykker af dejen i suppen og lad den koge, til nudlerne er færdige.

Kilde: Eja Nilsson, “Fremmedmad – indvandrerkøkken 2″.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>