Kategorier

Marengstærte med hindbær

Dej:
4 æg
1 dl hvedemel
1 ½ dl sukker
2 tsk bagepulver
1 dl kartoffelmel
smør og rasp til formen

Fyld:
3 ½ dl hindbærmarmelade
1 ½ dl sukker

Marengs:
4 æggehvider

Pisk æg og sukker luftigt. Bland de to slags mel med bagepulver og vend det i dejen. Hæld dejen i en smurt og raspet form, ca 22 cm i diameter. Bages på midterste rille ved 175 grader i ca 30 min. Vend kagen ud og lad den køle. Del den i 3-4 tynde tærtebunde. Læg bundene sammen med hindbær-marmelade. Stil tærten på en bageplade. Pisk æggehviderne til hårdt skum og bland forsigtigt sukkeret i. Smør marengsen ud over tærtens top og sider. Bag den i ovnen ved 175 grader i ca 10 min til marengsen har fået en fin farve.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.