Kategorier

Katrine-blomme-kage

Denne skønne dessert var altid på bordet i blommesæsonen. Om vinteren blev den lavet med syltede blommer el. svesker.

3/4 kg blommer
4 dl vand
50 g mandler
4 dl kaffefløde
1 stang vanille
4 æg
6 spsk sukker
25 g smør

Skyl og udsten evt. blommerne. Bring vand og sukker i kog og kog blommerne knap møre heri. Læg dem i et smurt, ildfast fad. Skold, smut og flæk mandlerne og fordel dem over blommerne. Bring fløde og den flækkede vanillestang i kog. Pisk de hele æg og sukkeret skummende. Hæld den kogende fløde i under omrøring og hæld det depå tilbage i gryden. Varm cremen til kogepunkt, den må ikke koge da den så skiller. Tag gryden fra varmen, fjern vanillestangen og hæld cremen over blommerne. Kom lidt smørklatter på. Sæt fadet i ovnen 50-60 min ved 175 grader. Server desserten lun med kold flødeskum. Hvis desserten skal laves med svesker, skal sveskerne have et opkog, inden cremen hældes over.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.