Kategorier

Bedstefars kage

400 g mel
250 g smør
300 g sukker
1 tsk bagepulver
4 æggeblommer
ca 2 ½ dl mælk
 
Fyld:
ca 225 g æblegrød el. marmelade

Marengs:
250 g sukker
4 æggehvider

Æggehviderne piskes stive og sukkeret tilsættes lidt af gangen. Fedtstoffet blødgøres og røres godt sammen med sukkeret. Æggeblommerne tilsættes – en ad gangen. Bagepulver og mel sigtes sammen og tilsættes sammen med mælk og røres, til dejen er ensartet. Dejen kommes i en smurt og melet brade-pande ca 30*40 cm. Bages på midterste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15 min. Derefter smøres æblegrød eller marmelade på, og marengsen fordeles over fyldet. Drysses let med sukker over marengsen. Bag straks færdig ved samme ovntemperatur i ca 15 min til marengsen er gylden.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.