Kategorier

Margits solbærkage

Dej:
75 g smør
3 æg
2 dl sukker
2½ dl hvedemel
1½-2 dl friske eller frosne solbær

Pynt:
1 dl flormelis
1 spsk vand

Smelt fedtstoffet og lad det svale lidt. Rør æg, sukker, hvedemel og det smeltede fedtstof sammen. OBS! Pisk ikke. Fordel dejen i et jævnt lag i en smurt raspdrysset form ca 22 cm i diameter. Fordel soæbærrene henover. Frosne bær behøver ikke optøes. Bag kagen på en rist nederst i ovnen ved 200 grader 25-30 min. I varmluftsovn ved 175 grader ca 30 min. Lad den køle noget af inden den løsnes af formen. Rør evt. flormelis og vand sammen. Fordel gla-suren over kagen og lad det stivne inden kagen serveres. Opbevar kagen køligt. Den er fryseegnet.

Tips: Erstat solbær med andre frosne eller friske bær.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>