Kategorier

Majspandekager

Ingredienser
 
Dressing:
1/2  l  Tykmælk 
1/2   Fed hvidløg
2  spskf  Frisk, hakket basilikum 
1/2  t  Groft salt
Friskkværnet peber 
 
Dej:  
80  g  Majsmel 
90  g  Hvedemel
1/2  t  Groft salt 
2   Æg
3  dl  Mælk 
50  g  Smeltet, afkølet smør
1 1/2  dl  Majskerner fra dåse 
 
Fyld:  
10   Sheerytomater 
2  dl  Icebergsalat i strimler
5  skiver  Spegeskinke i tern 
  

Fremgangsmåde
Dressing: Hæld tykmælk til afdrypning
i et kaffefilter i ca 2 timer.
Rør den afdryppede tykmælk med hvidløg,
basilikum, salt og peber og lad den stå
koldt i ca 30 min. Rør dressingen op og
smag den til. Dej: Bland majsmel, hvedemel
og salt sammen og pisk æg og mælk i lidt
efter lidt. Tilsæt smør og majskerner.
Lad dejen hvile tildækket og koldt i ca 1 time.
Bag pandekagerne i en teflonpande (ca 14 cm i diameter)
og hold dem varme.

Ved servering: Fordel fyldet på pandekagerne
og hæld lidt dressing på. Fold pandekagerne
sammen til halvmåner og server resten af
dressingen i en skål ved siden af.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.