Kategorier

Majspandekager

Breads – 9 personer

Dressing:
½ liter tykmælk
½ fed hvidløg
2 spsk frisk, hakket basilikum
½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Dej:
80 g majsmel
90 g hvedemel
½ tsk groft salt
2 æg
3 dl mælk
50 g smeltet, afkølet smør
1½ dl majskerner fra dåse

Fyld:
10 sheerytomater
2 dl icebergsalat i strimler
5 skiverspegeskinke i tern

Dressing: Hæld tykmælk til afdrypning i et kaffefilter i ca 2 timer. Rør den afdryppede tykmælk med hvidløg, basilikum, salt og peber og lad den stå koldt i ca 30 min. Rør dressingen op og smag den til.

Dej: Bland majsmel, hvedemel og salt sammen og pisk æg og mælk i lidt efter lidt. Tilsæt smør og majskerner. Lad dejen hvile tildækket og koldt i ca 1 time. Bag pandekagerne i en teflonpande (ca 14 cm i diameter) og hold dem varme.

Servering: Fordel fyldet på pandekagerne og hæld lidt dressing på. Fold pandekagerne sammen til halvmåner og server resten af dressingen i en skål ved siden af.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.