Kategorier

Kyllingepie

Denne kyllingepie er måske ikke så Tapas-agtig,
men den er helt genial og kan også genopvarmes
dagen efter under et stykke staniol, hvis man er
så heldig at have noget tilbage. Success #1!

1 pk. frossen butterdej
8 skrællede kartofler i tynde skiver
1 æg til pensling
2 dl. piskefløde
500g. råt kyllingekød i tern
1 (rød)løg hakket
1 lille bundt (bredbladet) persille hakket
1/2 dl. olivenolie
salt/peber

Bland kyllingestykker med olie,
hakket løg hakket persille og salt og peber.
Rul halvdelen af butterdejen ud og beklæd en
smurt tærteform med den. Læg et taglagt lag
kartoffelskiver så det dækker hele bunden.
Drys let med Salt og peber.
Fordel kyllingekompotten ud over kartoflerne
og dæk det med taglagte kartoffelskiver
så al kyllingekødet er helt dækket.
Drys let med salt. Rul resten af butterdejen ud,
smør kanterne på butterdejen i formen med pisket
æg og læg resten af butterdejen oven på det andet
og luk godt rundt i kanten. Pensl med æg og sæt i
ovnen 50 minutter ved 180 grader. Herefter åbnes
et lille hul i låget og piskefløden heldes i.
Bages færdig ved 225 grader i 15. minutter.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>