Kategorier

Leberknödelsuppe

Til Leberknödelsuppe bruges der en fin, meget kraftig oksekødssuppe.

250 g flute i skiver
1/4 liter mælk
1 æg
1 løg
100 g smør
250 g kalvelever
salt
peber
merian efter smag (helst 2 tsk.)
rasp
citronskal fra en halv citron
oksesuppe
purløg

Leveren hakkes eller moses fint, løget svitses i smør. Brødet overhældes med mælk, løg og lever og krydderier tilsættes, der røres meget forsigtig. Eventuelt tilsættes rasp. Der trilles små Knödel (ca. 4 cm diameter), som koges meget meget forsigtig og sagte i saltvand. Det hele smager særlig godt, hvis Leberknödel koges i selve suppen, men, det er lidt farligt. Knödel kan falde fra hinanden, det sker for den bedste kok og den bedste husmor.

Servering: Suppen serveres med 1 Knödel per person og uden suppeurter, men med en stor håndfuld purløg.

Kilde: Meyers køkken

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>