Kategorier

Lasagne – som Mamma selv laver den

(8 personer)

500 g lasagneplader
80 g reven parmesanost

800 g hk. oksekød
4 fed hk. hvidløg
2 stor hk. løg
1 dl olivenolie
salt og peber
5 laurbærblade
1 tsk basilikum eller timian
1 bouillonterning
1 dl rødvin
1 dåse flåede tomater
1 dåse koncentreret tomatpuré 150 g

60 g smør
60 g mel
1 L mælk, cirka
salt og hvid peber
1 tsk reven muskatnød
50 g reven parmesanost

Svits kødet og løgene i olien. Tilsæt krydderier, vin, flåede tomater, tomatpuré samt bouillon og lad det småsnurre i ca. 15 minutter.
Bechamelsauce: Bag melet af i smørret i en gryde, og pisk mælken i lidt efter lidt. Tilsæt krydderierne og parmesanosten og lad saucen koge godt igennem.
Lasagne: Kog lasagnepladerne (3-4 ad gangen) i rigeligt saltet vand, tilsat lidt olie, i 5-6 minutter. Lasagnepladerne tages op af det kogende vand og lægges til afdrypning på et tørt klæde.
Smør to ovnfaste fade med olie. Læg lasagnepladerne, kødsaucen og bechamelsaucen lagvis i fadene. Strø med parmesanost mellem hvert lag. Slut lagene med kødsauce og parmesanost.
Stil fadene i en forvarmet ovn ved 200 º i ca. 20 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>