Der anvendes : til 4 personer
600 gram auberginer
500 gram tomater
150 gram mozarella ost
50 gram parmesanost
Olivenolie
Salt, Peber og Basilikum
Fremgangsmåde :
1 : Auberginerne vaskes og skæres i ikke alt for tynde skiver, som drysses med salt og herefter står og trækker i ca. 20 minutter. Skylles herefter i vand.
2 : Imens flås tomaterne og pures i blenderen (der kan også anvendes flået tomater fra dåse).
3 : Auberginerne steges gyldne i rigeligt olie, og lægges herefter til afdrypning på bagepapir.
4 : I et ovnfast fad lægges auberginerne. De lægges i en ring rundt, og godt op ad fadets sider, hvor kanten, så til sidst bøjes ned som låg.
5 : Dæk auberginerne med tomat, mozarellaost og Parmesanost ,start på ny med et lag auberginer, og endnu et lag med ost og tomat indtil ingredienserne er brugt op.
6 : Gratiners i ovnen ved 160 grader i ca. 10 – 15 minutter.