Hovedretter, Hakket kød, Pasta, Vin m.m., Gæstemad – Personer: 8
500 g Lasagneplader
80 g reven Parmesanost
Kødsauce:
800 g Hakket oksekød
4 fed hakket Hvidløg
2 store hakket Løg
1 dl Olivenolie
Salt og peber
5 Laurbærblade
1 tsk Basilikum eller timian
1 Bouillonterning
1 dl Rødvin
1 dåse flåede Tomater
1 dåse koncentreret Tomatpuré 150 g
Bechamelsauce:
60 g Smør
60 g Mel
1 l Mælk, cirka
Salt og hvid peber
1 tsk reven Muskatnød
50 g reven Parmesanost
Kødsauce: Svits kødet og løgene i olien. Tilsæt krydderier, vin, flåede tomater, tomatpuré samt bouillon og lad det småsnurre i ca. 15 min.
Bechamelsauce: Bag melet af i smørret i en gryde, og pisk mælken i lidt efter lidt. Tilsæt krydderierne og Parmesanosten og lad saucen koge godt igennem.
Lasagne: Kog lasagne-pladerne (3-4 ad gangen) i rigeligt saltet vand, tilsat lidt olie, i 5-6 min. Lasagnepladerne tages op af det kogende vand og lægges til afdrypning på et tørt klæde. Smør to ovnfaste fade med olie. Læg lasagnepladerne, kødsaucen og bechamelsaucen lagvis i fadene. Strø med parmesanost mellem hvert lag. Slut lagene med kødsauce og parmesanost. Stil fadene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min.
Kilde: Stine Hansen, 20 Aug 93